Polis på plats vid Ica-butiken på Gärdet efter den så kallade smash and grab-kupp, där en bil körde rakt in i butikslokalen, som ägde rum på lördagskvällen. Foto: Mattis Bernstone

Smash and grab-kupp mot Ica-butik på Gärdet

Uppdaterad
Publicerad

En så kallad smash and grab-kupp genomfördes sent på lördagskvällen på en Ica-butik på Gärdet i Stockholm. Flera män slog till mot butiken när personal fortfarande fanns kvar på platsen, enligt polisen.

– Det är en bil som kört rakt in i butiken där. Enligt vittnen ska det ha varit mer än en gärningsman på platsen, säger Magnus Modig, vid Stockholmspolisen.

Polisen har i nuläget inte gripit någon för kuppen mot Ica nära på Smedsbacksgatan på Gärdet, men jobbar under natten med att prata med vittnen i området.

Sannolikt flera inblandade

Det är i nuläget oklart vad förövarna fått med sig. Magnus Modig vid Stockholmspolisen säger till SVT Nyheter att man heller inte vet exakt hur många som var inblandade i smash and grab-kuppen, men att det med största sannolikhet varit flera inblandade.

Kuppen inträffade precis i samband med stängning av Ica-butiken, vid 23-tiden på lördagskvällen. Personal fanns således på plats när förövarna slog till, men ingen person ska ha kommit till fysisk skada, enligt polisen.

– Vi har inga uppgifter på att det skulle ha förekommit någon typ av råntvång, säger Magnus Modig till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.