Smash and grab-kupp mot tobakstillverkare

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på fredagsmorgonen utsattes ett tobaksföretag i Kungsängen norr om Stockholm för en så kallad smash and grabb-kupp. Två personer har gripits.

En hjullastare ska ha kört in i fasaden i tobaktillverkarens lokaler, rapporterar Aftonbladet.

– Vi har haft en smash and grab. Jag vet inte vad de kommit över än. Vi har patruller som jobbar på plats, säger Caroline Egnerfors, befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral till tidningen.

Gärningsmännen flydde sedan från platsen i en bil och ska i samband med det också kastat ut fotanglar längs E18 i höjd med trafikplats Brunna.

– En polisbil har kört på fotanglar, om det också är allmänheten vet jag inte, säger Caroline Egnerfors.

Enligt P4 Stockholm ska det vara stökigt i trafiken på grund av ett flera bilar ska ha kört på fotanglarna och blivit stillastående på grund av att de fått punktering.

Polisen bekräftar att två personer är gripna, men att de letar efter eventuellt fler misstänkta. Det är oklart om gärningsmännen fick med sig något. Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.