Problem i trafiken och försenad kollektivtrafik är några av riskerna när ett snöväder drar in under måndagskvällen och tisdagen. SMHI har utfärdat gul varning under tisdagen. Foto: Anders Wiklund/TT

SMHI varnar för snöfall och ishalka i Stockholms län

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en gul vädervarning i Stockholms län. Varningen gäller från midnatt fram till och med imorgon, tisdag, kväll.

– Det kommer framförallt bli problem i trafiken med snöhalka, trafikolyckor och begränsad framkomlighet, säger Charlotta Eriksson, meteorolog vid SMHI.

Under tisdagsnatten drar ett lågtryck in över länet och med det kommer snön tillbaka. Ovädret tros ställa till det i trafiken med halka, snömodd, dålig sikt och snörök.

– Det är ett nederbördsområde som redan dragit in i landet och som kommer att röra sig upp över Stockholms län. Redan under kvällen kommer det att börja snöa men från midnatt tilltar det i intensitet, säger Charlotta Eriksson, meteorolog vid SMHI.

Förutom risken för trafikolyckor varnar SMHI också för förseningar- och inställda turer i kollektivtrafiken och att elförsörjningen kan påverkas i vissa områden.

– I och med att temperaturen ligger på runt noll grader är det ganska tung snö som kommer och som kan lägga sig på elledningar, säger Charlotta Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.