Södra teatern har beslutat att pausa vissa av sina klubbar. Foto: TT

Södra teatern pausar klubbar efter sexuella ofredanden

Uppdaterad
Publicerad

Södra teatern i Stockholm har bestämt att pausa vissa av sina klubbar. Anledningen är bland annat att sexuella trakasserier har blivit ett återkommande problem.

I en text på sin webbplats uppger Södra teatern att kvällar där sexuella ofredanden, slagsmål och stölder varit vanliga ligger till grund för beslutet att pausa vissa klubbar. De beskriver att de har kämpat hårt för att skapa ett bra klimat, men att de nu måste agera för sina gästers och personals trygghets skull.

– En krogmiljö kommer alltid att vara lite stökig i och med att det är alkohol inblandat, men vi har upplevt att det har varit en ökning av sexuella ofredanden, säger nattklubbschefen Martin Johansson och tillägger:

– Det har inte varit hundratals fall, utan något per kväll. Men ett fall är ett fall för mycket. Andra kvällar har det varit flera händelser.

Uppger inte vilka klubbar som pausas

Södra teatern går inte ut med vilka klubbar som pausas, då de inte vill riskera att peka ut någon särskild arrangör. Det är inte heller klart hur länge de berörda klubbarna kommer att göra uppehåll.

– Det är en sak mellan Södra teatern och arrangörerna. Vi vill inte smutskasta någon, säger Martin Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.