Lastbilar och en buss fast i snömodden på E18. Foto: Michael Jansson/SVT

”Sommardäck bakom stor del av trafikkaoset”

Uppdaterad
Publicerad

Lastbil efter lastbil fastnade i snömodden på E18 i höjd med Danderyds sjukhus. Och likadant såg det ut på många håll runtom i länet. En stor anledning: sommardäck.

SVT:s Maria Zuiderveld berättar att hon vid 13.30-tiden var på väg till jobbet. Fram till Sollentuna gick det bra på E4:an, men sedan tog det totalstopp.

– Där var det hur moddigt som helst, man kom ingenstans. Folk parkerade sina bilar längs vägrenen och började gå istället. Och flera långtradare stod och spann i snön, berättar Maria Zeuderveld.

”Resurserna räcker inte till”

Assistancekåren i Stockholm, med runt 50 bilar i beredskap, har själva svårt att komma ut och ta sig fram.

– Det är kaos, som i resten av trafiken, resurserna räcker inte till i dag. Allt vi har är ute och rullar, säger Håkan Sandell, operativ chef för Stockholms Assistancekår.

Enligt Håkan Sandell är en stor anledning till kaoset att folk inte hunnit byta till vinterdäck än utan fortfarande kör med sommardäck.

På Assistancekåren försöker man prioritera de större vägarna, där folk sitter och väntar , men ibland går det inte att komma fram dit och då får man börja från annat håll, tills man kommer fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.