Städarna stal företagshemligheter från förra arbetsgivaren. Foto: Janerik Henriksson / TT

Stal kundregister – döms att betala miljonskadestånd

Publicerad

De två städarna ville lämna sin anställning på städbolaget i Stockholm och istället starta eget. Men innan de sa upp sig kontaktade de bolagets alla kunder

Mannen och kvinnan anklagades för att ha utnyttjat företagshemligheter när de tog med sig bolagets kundregister till sin nya verksamhet, det skriver sajten Allt om Juridik

Städarna kontaktade bolagets alla kunder och meddelade att de skulle lämna företaget och istället starta upp en ny verksamhet. Städbolaget valde att stämma de två tidigare anställda på totalt 3,2 miljoner kronor. 

Miljonskadestånd

Attunda tingsrätt konstaterar att paret uppsåtligt utnyttjat städbolagets kundregister, vilket utgör företagshemligheter. Men det går inte helt att avgöra hur mycket städbolaget förlorat på grund av utnyttjandet. Tingsrätten dömer därför mannen och kvinnan att betala 1,2 miljoner kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.