Foto: TT

Statsministern på plats i Rinkeby – SVT sände live

Uppdaterad
Publicerad

Minskad segregation, jobb och ökad trygghet var på temat när statsminister Stefan Löfven besökte folkets hus i Rinkeby på onsdagen. – Vi behöver investera tillsammans, säger Stefan Löfven.  

Både statsminister Stefan Löfven och finansborgarrådet Karin Wanngård var på besök i Rinkeby under onsdagen. En av huvudfrågorna var inte helt oväntat: jobben.   

– Där behöver vi utveckla vårt kunskapslyft, och där är utbildning på gymnasienivå oerhört viktigt, Vi i samhället måste investera hitta nya arbetsuppgifter tillsammans, då kommer jobben, säger Stefan Löfven.  

Ökad trygghet och sammanhållning i förorterna var andra frågor som diskuterades flitigt. På plats var lokalpolitiker och företrädare från lokala organisationer i området. Bland annat Rädda barnen, Arbetsförmedlingen och Islamiska föreningen. 

– Vi måste för det första få stopp på stenkastning mot polis och ambulans, det finns också gängkriminalitet vi behöver ta i tu med. Men vi kan inte bara satsa på de som gör fel, utan mer på de som gör rätt. Jobb, utbildning och sociala mötesplatser, säger Stefan Löfven.   

Ibrahim Bouraleh på Islamiska föreningen i Järva var nöjd med besöket.  

Tror du att det hjälper med ett statsministerbesök? 

– Jag tror det. Vi tror att det här kan sätta lite press på de lokala makthavarna, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.