Foto: SVT

Stockholmskola riskerar två miljoner i vite

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen har upptäckt stora brister som bidrar till en otrygg miljö för eleverna på Hammarbyskolan, och kräver nu att kommunen löser problemen snabbt, annars riskerar de ett mycket högt vite.

Kommunala Hammarbyskolan i Stockholm har cirka 830 elever i förskoleklass och årskurs 1 till 9, men nu har skolinspektionen kommit fram att skolan har allvarliga brister.

”Delar av verksamheten har en otrygg miljö som kan riskera elevernas rätt till en god utbildning”, det skriver Skolinspektionen i ett pressmeddelande.  

Skolinspektionen har nu satt press på skolan att fixa problemen. Fram till den 27 januari nästa år ska bristerna vara ordnade och rapporterade in till inspektionen, annars riskerar Stockholms stad att behöva betala ett vite på nära två miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.