Stor brand i Botkyrka – finns spridningsrisk

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades under onsdagskvällen ut på en brand i ett flerfamiljshus i Tullinge. Fastigheten totalförstördes.

– Det har gått ganska dåligt, säger Roger Magnusson vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som larmet kom om en brand i ett flerfamiljshus i Tullinge i Botkyrka kommun.

– Det var en väldigt kraftig brand när vi kom fram till platsen, säger Anders Edstam, vice brandchef.

Räddningstjänsten jobbade med branden från fyra olika stationer. Ingen person kom till fysisk skada men släckningsarbetet tog tid. Under torsdagmorgonen fanns räddningstjänsten fortfarande kvar på plats.

Ingen kan flytta tillbaka

– Det har gått ganska dåligt. Det här är en byggnad som är två våningar och det är 6 lägenheter i hela det huset. Byggnaden står kvar men alla 6 lägenheter är obeboliga. Skadorna är allvarliga, säger Roger Magnusson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Lyckligtvis så spred sig branden aldrig till någon annan fastighet. Orsaken till branden är fortfarande oklart, men enligt personen som larmade så kan det handla om ett elfel.

– Han som larmade nämnde att han hade en elcykel som han laddade på sin balkong. Men det är inget som är säkerställt än. Även om han laddade den på balkongen så behöver det inte vara orsaken, säger Roger Magnusson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.