Flera bilar var inblandade i en masskrock på E4 i höjd med Solna. Foto: TT

Stor olycka på E4 i Solna

Uppdaterad
Publicerad

En stor olycka med sju fordon inblandade inträffade på E4 vid trafikplats Frösunda i Solna i södergående riktning i morse. Två personer fick föras till sjukhus, varav en var en fyraårig flicka.

Det var kaotiskt på platsen på morgonen, olyckan orsakades av att en lastbilsförare fick hjärtproblem och åkte in i sidan på en personbil. Olyckan omfattade sammanlagt lastbilsföraren och sju andra bilister.

– Det är en kaotisk trafikbild, det är fem körfält på platsen och trafiken går väldigt långsamt på platsen nu. Så fort det kommer en buss eller lastbil så går det otroligt sakta. Även trafiken i norrgående riktning påverkas då folk stannar upp i ren nyfikenhet och därmed kör saktare och hindrar övrig trafik, sade Albin Näverberg på polisens ledningscentral vid niotiden.

Lastbilsföraren fördes till sjukhus för hjärtproblem och fyraårig flicka fördes med ambulans till sjukhus på grund av smärtor i bakhuvudet.

Klockan halv tio var tre körfält öppna för trafik och trafiken rullade på snabbare igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.