Vattenläcka orsakar problem i Tyresö centrum. Foto: Tyresö kommuns hemsida

Stor vattenläcka i Tyresö

Uppdaterad
Publicerad

En omfattande vattenläcka i Tyresö under tisdagsmorgonen ställer till stora problem.

Vattenläckan i Tyresö centrum, som orsakats av ett brott på en större vattenledning, har påverkat busstrafiken och en SL-buss fastnade i ett slukhål som hade bildats på grund av vattenmassorna. Bussen är nu bärgad.

Busstrafiken har fått ledas om till alternativa resvägar och Tyresö kommun uppmanar resenärer att använda sig av till exempel SL:s reseplanerare på nätet.

Dricksvattnet påverkas också av vattenläckan och boende i områden i närheten av centrum riskerar att bli utan vatten. Vattnet kan också vara missfärgat. Från och med klockan 11 på tisdagen finns en vattenbil uppställd på Myggdalsplan.

Enligt information på Tyresö kommuns hemsida väntar man på hjälp från Stockholm Vatten som ska stänga av ventiler för vattenflödet. Man vet inte när läckan är åtgärdad men skriver att man hoppas att problemet ska vara löst senast till kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.