Flera spårarbeten stoppar tågtrafiken under påskhelgen. Foto: SVT Grafik

Störningar i tågtrafiken under påsk

Uppdaterad
Publicerad

Men anledning av den nya pendeltågstunneln så kommer flera spårarbeten pågå under påsken i Stockholmsområdet. Stockholm Södra stängs på skärtorsdagskvällen och öppnar först natten till tisdag, så den som ska åka tåg bör alltså ha koll på vad som gäller.

Sent på skärtorsdagskvällen stängs Stockholm Södra med anledning av arbeten med nya Citybanan och den så kallade Getingmidjan. Stationen öppnar igen tidigt på tisdagsmorgonen efter påsk.

Från midnatt på långfredagen stängs trafiken av mellan Årstaberg och Älvsjö. Det påverkar fjärr-, regional- och pendeltågstrafiken söderut från Stockholm Central. Även här börjar tågen rulla som vanligt igen på tisdag efter annandag påsk.

Från klockan 22.25 på skärtorsdagen och fram till tisdag morgon går ersättningsbuss mellan Älvsjö och Telefonplan. Resenärer som ska till Västerhaninge/ Nynäshamn eller till  Årstaberg får tips om alternativa resvägar på SLs hemsida

Den nya pendeltågstunneln Citybanan kommer att öppna den 10 juli.

Norr om Stockholm

Mellan Karlberg och Solna är det begränsad framkomlighet från skärtorsdagen klockan 22.00 till tisdag morgon klockan 05.00. Orsaken är ett arbete med inkoppling av nya växlar.

Trafiken norr- och västerut från Stockholm mot Arlanda, Uppsala och Västerås kommer att påverkas. Dessutom måste den som planerar att ta Arlanda Express räkna med längre restid än vad tidtabellen utlovar, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.