Foto: SVT

Stort lekland invigt i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

20.000 kvadratmeter med temavärldar, bowlinghallar och klätterställningar. Idag invigdes Norsborgs nya lekland som väntar på att ta emot en halv miljon besökare per år.

– Vi har så dåligt väder i Sverige. Jag säger till mina barnbarn – vad gör man när det är dåligt väder på vintern? Här kan man uppleva allt, säger Mikael Andreasson som tycker att Sverige behöver ett nöjescenter inomhus.  

Störst i Europa

I Coops före detta lokaler finns numera temavärldar med allt från dinosaurier till klätterställningar. Enligt företaget Exploria är nöjescentret med sina 20.000 kvadratmeter det största i Europa och man räknar med att det ska komma en halv miljon besökare per år. I lokalerna finns också restauranger, go-kartbana och bowling.  

Hur många kommer att ha råd att komma in här?

– Alla kommer att ha råd och alla väljer själva. Om de vill komma in och titta så är det gratis. Man betalar inte förrän man ska gå in på själva aktiviteten, säger Explorias vd Mikael Andreasson.  

Det har kostat 80 miljoner kronor att färdigställa det familjeägda nöjescentret som öppnar den 20 juni. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.