Stort slagsmål i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Uppemot hundra personer var under natten mot lördagen inblandade i ett större bråk ute på gatan vid Fridhemsplan i centrala Stockholm. Polisen misstänker att bråket kan kopplas till en match som spelats under kvällen.

Ett slagsmål mellan ett stort antal personer bröt ut utanför en krog på Fridhemsplan i centrala Stockholm.

En förbipasserande som inte deltog i bråket skadades i ansiktet och fick föras med ambulans till sjukhus.

– Det är en person som är skadad vad jag vet, någon som råkade komma i vägen, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Kopplas till basketmatch

Polisen har inte gripit någon i nuläget.

– De dyker bara upp ett helt gäng och börjar slåss. De skingrade sig och sprang åt alla håll, säger Andersson och tillägger att det rör sig om huliganer.

Under kvällen hade Stockholmsklubbarna AIK och Djurgården spelat basketmatch. Samma kväll ska Hammarbyfans ha haft en julfest, och polisen misstänker att det sedan var medlemmar från samtliga tre fanklubbar som sedan brakade ihop.

Det är oklart exakt hur många som slogs, vittnen säger till polisen att det var mellan 40 och 100 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.