Foto: Eddie Granlund/Lidingöloppet

Svalare intresse för Lidingöloppet

Uppdaterad
Publicerad

Det är långt ifrån fullt i startgroparna inför årets Lidingölopp – än så länge. De senaste åren har det varit fullbokat redan i juni. Men i år det finns fortfarande ett par tusen lediga platser till årets lopp.

– Jag vill inte säga att det minskar. Men det som sker nu är att det finns ett stort utbud av andra extremlopp, som många testar på istället för ett klassiskt Lidingölopp, säger Thomas Hoszek, pressinformatör Lidingöloppet.

För 51:a året i rad drar Lidingöloppet igång sista helgen i september. Under de senaste åren har det varit fullbokat, med 21.500 löpare på 30-kilometerssträckan redan i början av sommaren. I år ser det annorlunda ut.

– Jag har inga exakta siffor, men det finns fortfarande ett par tusen platser kvar, säger Thomas Hoszek.

Han menar att löpningsintresset går i cykler och att intresset för klassiska lopp som Lidingöloppet kommer att komma tillbaka.

– I perioder testar folk andra typer av extremlopp, som till exempel Iron Man. Vi jobbar hela tiden för att locka till oss löpare och vi känner oss trygga i att Lidingöloppet står starkt.

I år räknar arrangörerna med att 20.000 löpare kommer starta i 30-kilometersloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.