En 50-årig man greps i tullen med två kilo kokain i väskan. Foto: Polisen / Handout Arkivbild

Svensk man greps med flera kilo kokain i väskan

Uppdaterad
Publicerad

En Norrtälje-bo har dömts till sju års fängelse i Brasilien efter att gripits med två kilo kokain i väskan.

50-åringen greps på flygplatsen i São Paulo efter en arbetsresa i mars 2015. Det var på resan hem till Sverige som han stoppades i tullen och den brasilianska polisen fann två kilo kokain i hans väska, skriver Norrtelje tidning.

Enligt uppgifter från svenska Utrikesdepartementet (UD) har Norrtälje-bon dömts till fängelse.

Överklagade fängelsedomen

– I september 2016 dömdes han till sju års fängelse för narkotikabrott. Han har överklagat domen och UD har kontakt med hans anhöriga, säger Katarina Byrenius Roslund på UD:s presstjänst till Norrtelje Tidning.

Ärendet följs av svenska konsulatet i São Paulo och enligt Katarina Byrenius Roslund ska mannen ha fått besök från konsulatet senast den 29 november 2016.

Tuffa förhållanden i fängelset

Förhållandena i brasilianska fängelser kallas ofta för bland de värsta i världen, men UD kan inte säga något om mannens hälsotillstånd.

– Vi försöker att vara så informativa som möjligt, men den konsulära sekretessen gör att vi inte kan lämna ut uppgifter som rör enskilda personer annat än i begränsad omfattning, säger Katarina Byrenius Roslund till Norrtelje Tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.