Pehr Granfalk (M) och övriga partiers gruppledare vill att Hagalundsstationen ska in i Sverigeförhandlingen.

T-bana till Hagalund ser ut att bli verklighet

Uppdaterad
Publicerad

Solna stad kan få en ny tunnelbanestation vid Hagalund. Sverigeförhandlingen har tänkt om och nu kan 3.000-4.000 bostäder bli verklighet i området.

Under måndagen meddelade Sverigeförhandlingen att de gör en kovändning när det kommer till tunnelbanestation vid Hagalund. När regeringens representanter presenterade sina förslag om utbyggd kollektivtrafik för Stockholmskommunerna fanns området inte med. Men efter en revidering av kostnaderna ändrar sig.

– Det är mycket glädjande att Sverigeförhandlingen har tänkt om och är villiga att uppta förhandlingar med oss och landstinget om Hagalundsstationen. En ny station vid Hagalunds arbetsplatsområde är ett givet sätt att säkerställa att vi kan dra största möjliga nytta av investeringen i den gula tunnelbanelinjen, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna i ett pressmeddelande.

Sverigeförhandlingen beräknas vara klar under hösten 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tunnelbanan byggs ut

Mer i ämnet