Här vid Fleminggatan skulle de nya bostäder ha byggts. Foto: SVT.

Planerna på 1.000 nya bostäder går om intet

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen rivning av Tekniska nämndhuset, eftersom det blir för dyrt att flytta förvaltningarna till nya lokaler i Johanneshov.

Tekniska nämndhuset på Kungsholmen skulle rivas och ge plats åt 1.000 nya bostäder. Tjänstemännen skulle i stället flytta till ett nybyggt hus i Johanneshov. Så såg planerna ut när de borgerliga styrde Stockholms stad.

Men den rödgrönrosa majoriteten har rivit upp beslutet och igår eftermiddag fick personalen besked om att tekniska nämndhuset i stället ska byggas om. Antalet nybyggda bostäder minskas till 100.

– Det hade blivit mycket, mycket dyrare att flytta till ett helt nytt hus på Söderstadion. På den platsen finns det dessutom andra som vill bygga, säger biträdande finansborgarrådet Jan Valeskog (S) till Dagens Nyheter.

Majoriteten kritiseras

Sedan december 2013 har flera andra förvaltningar flyttat ut från innerstaden.

På så sätt skulle staden kunna spara många miljoner i hyreskostnader och ge servicejobb i förorterna.

Liberalerna har kritiserat de styrande i Stadshuset för att de nu bromsar utflyttningen till förorterna.

– Man kan inte flytta allt till vilket pris som helst, säger Jan Valeskog (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.