Arkivbild. Foto: Geronimo Åkerlund

Tele 2 väljer att lämna Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

Efter Smash and grab-kuppen som utsattes mot Tele 2-butiken på Rinkebystråket under februari väljer butiken att lämna Rinkeby.

Tele 2-butiken på Rinkebystråket har utsattes för flera inbrott och inbrottsförsök, dessutom en Smash and grab-kupp som SVT Nyheter Stockholm rapporterade om i februari. Nu väljer de att lämna Rinkeby.  

Butiken har varit stängd sedan hjullastaren kördes in genom butiksfönstret, då hade butiken enbart hunnit varit öppen i tre och en halv månad, det rapporterar mitti.se.  

– Faktum är att under väldigt kort tid har vi haft ett butiksrån, ett större inbrottsförsök och utöver det även ett antal andra incidenter som vi inte vill gå in på i detalj. Vi värnar om vår butikspersonals säkerhet och har därför tagit beslut om att inte återöppna i Rinkebystråket, säger Malin Selander, presschef för Tele 2 Sverige AB, till mitti.se.

Söker en ny aktör till fastigheten

Det är Familjebostäder som äger fastigheterna längs Rinkebystråket och de har inte fått några indikationer från andra hyresgäster att området skulle vara osäkert. 

– Vi tycker att det är jättetråkigt att de har tagit det här beslutet. Vi har i dagsläget inte fått några indikationer från andra hyresgäster, att det skulle kännas osäkert i området. Det vi jobbar med nu är att försöka hitta en ny aktör till stråket, säger Erica Lawesson, kommunikationsdirektör på Familjebostäder, till mitti.se. 

Personalen på Tele 2 behöver inte sluta och kommer bli omplacerade till en annan butik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.