Foto: TT

Tidningsbud larmade om brand – SOS skickade ingen hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Ett tidningsbud ringde SOS alarm om röklukt vid branden som tog en mans liv i Vallentuna i går – men räddningstjänsten larmades dit först en timme senare.

Vid halv sextiden på onsdag morgon fick räddningstjänsten larm om en brand i ett flerfamiljshus i Vallentuna. Men redan en timme tidigare ringde ett tidningsbud SOS alarm då han kände röklukt i trappuppgången i det branddrabbade huset, skriver Mitt i Vallentuna. Enligt tidningen svarade operatören att röklukten förmodligen kom från en bilbrand i närheten.

SOS alarm bekräftar för Mitt i att larm om branden kom in långt tidigare än övriga larm om samma brand. Presschef Helena Söderblom säger att de har tillsatt en intern utredning för att klarlägga vad som har hänt.

En man avled till följd av branden, tre lägenheter totalskadades och ytterligare tre drabbades av rök- och vattenskador, enligt räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.