En del av narkotikabeslagen som ligger till grund för rättegången. Foto: ur polisens förundersökningsmaterial

Tio åtalas för grova vapen- och narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om skottlossning i Vällingby i höstas ledde till att tio personer nu åtalas, misstänkta bland annat för vapenbrott och handel med stora mängder narkotika.

Det var i september förra året som polisen kallades till en adress i Vällingby efter larm om skottlossning. På plats fick patrullen misstankar om vapenbrott vilket i sin tur ledde till att polisen genomförde en husrannsakan i en lokal i närheten.

Inne i lokalen hittade polisen så stora mängder narkotika och vapen att man konstaterade att det handlade om grova brott. Fyra personer greps i direkt anslutning till lokalen.

En månad senare greps ytterligare en person i Solna och vid en husrannsakan där hittade man ännu mer narkotika och vapen.

Efter ytterligare spaningarbete greps fler misstänkta under hösten och det är nu sammanlagt tio personer som ställs inför rätta i Solna tingsrätt i morgon, tisdag.

Bland de sex olika typer av vapen som polisen hittade, finns bland annat pistoler och en automatkarbin. Narkotikafynden består av cannabis, kokain och stora mängder ecstasytabletter.

Rättegången i Solna tingsrätt beräknas pågå en månad framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.