– Det känns rätt att överlämna ansvaret nu när det är gott om tid för en efterträdare att bli varm i kläderna inför nästa val, säger Torbjörn Rosdahl. Foto: SVT

Torbjörn Rosdahl (M) avgår som finanslandstingsråd

Uppdaterad
Publicerad

Han lämnar sina politiska uppdrag i Stockholms läns landsting så fort en efterträdare är utsedd.

– Alliansen i Stockholms läns landsting är nu inne i sin tredje raka mandatperiod med stabila finanser och verksamheter i kraftfull utveckling. Just därför känns det rätt att överlämna ansvaret nu, mitt i utvecklingen, med gott om tid för en efterträdare att bli varm i kläderna inför nästa val, säger Torbjörn Rosdahl i ett pressmeddelande.

Moderaterna kommer nu att påbörja arbetet med att utse vem som ska efterträda Torbjörn Rosdahl som finanslandstingsråd och ordförande i landstingsstyrelsen i Stockholm.

Uppskattande ord från oppostionen

”Jag unnar honom mer tid för andra intressen. Torbjörn Rosdahl har hållit ihop Alliansen och uppträtt på ett korrekt sätt i förhållande till oss oppositionspartier”, skriver oppostionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) på sin hemsida.

”Vi har dessutom skrattat och kunnat skoja rätt mycket ihop. Jag tycker att Torbjörn är en lättsam person och en klassisk politiker ur ordets finare betydelse. Jag kommer ur den aspekten att sakna honom”, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.