Arkivbild. Foto: SVT

Lastbil körde in i buss – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

E18 behövde saneras efter torsdagens olycka, där en buss blev påkörd av en lastbil. Trafikverket hänvisade allmänheten till andra vägar natten till lördagen.

På fredagen gick Trafikverket ut med att man behövde sanera E18 efter torsdagens olycka.

Mellan klockan 21.00 och 05.00 natten till lördagen var E18 avstängd mellan trafikplats Brottby, avfart 188 och trafikplats Söderhall, avfart 189, i riktning mot Norrtälje. Trafikanter hänvisades till länsvägarna 978 och 970.

Sex skadade i olyckan

Det var i torsdags som en stillastående SL-buss blev påkörd bakifrån av en lastbil strax före lunchtid. En man fördes till sjukhus med allvarliga skador. Olyckan inträffade i norrgående riktning mellan Brottby och Söderhall. Båda förarna skadades, lastbilschauffören allvarligt och bussföraren lindrigt. Förutom busschauffören så befann sig fyra passagerare ombord på SL-bussen. De skadades lindrigt. Storstockholms räddningscentral beskrev räddningsarbetet som omfattande.

– Det var svårt att få loss personen från lastbilen eftersom den låg i diket och var helt demolerad. Han transporterades iallafall till Karolinska sjukhuset, säger Per Johansson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Trafiken påverkades

E18  stängdes under torsdagen av helt i båda riktningar. Trafiken leddes om via väg 978 eller väg 970 mellan Brottby och Söderhall. Trafiken kunde öppnas upp för trafik runt klockan 16.00 på torsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.