Foto: svt/arkiv

Nu varnas Stockholms bilister

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket uppmanar nu trafikanter att inte ge sig ut på vägarna om det inte är nödvändigt.

Om snöovädret imorgon inte avtar varnar nu taxibolagen om att flera förseningar kan drabba skolskjutsar, sjukresor och färdtjänst i länet.

– Med tanke på det annalkande busvädret i Stockholm vill vi på Sverigetaxi, och Taxi Kurir, flagga för att det kan bli kraftiga förseningar. Vi ber de som kan att avstå från sina resor i morgon och avvakta tills framkomligheten förbättras.Vi kommer självklart att göra allt vi kan för att lösa alla resor, men det finns risk för kraftiga förseningar, säger Frederick Scholander marknadschef Sverigetaxi.

Flera trafikolyckor under kvällen

– Man ska följa väderutvecklingen och inte ge sig ut i trafiken. Har man möjlighet ska man avvakta körningen till morgonen. Om man absolut måste ge sig ut ska man köra med stor försiktighet, säger Eva Nordén på Trafikverkets presstjänst.

Vädret har redan orsakat flera trafikolyckor i Stockholms län men även påverkat kolletivtrafiken.

Vid 19:30 i Södertälje råder just nu kraftiga förseningar i busstrafiken på grund av halka, uppger SL.

Det svåra väglaget gör att flera lastbilar står stilla på länsväg 225 i höjd med Nynäshamn, rapporterar polisen strax efter klockan 19.

Strax innan 18.30-tiden inträffade även en trafikolycka i Tyresö vid korsningen Gudöbroleden/Skogsängsvägen. Olyckan beror troligen på snön som faller, enligt polisen. En person har förts till sjukhus med nacksmärtor.

Det ska inte bli som i november

Trafikverket följer nu väderutvecklingen och har beredskap för att rycka ut och snöröja. Och förhoppningsvis ska det inte bli samma trafikkaos som när rekordmycket snö föll i Stockholmsområdet i början på november.

– Vid förra snöovädret försvårades vårt arbete av fordon som fastnat och blockerade vägen för våra plogbilar eftersom många inte hade vinterdäck, säger Eva Nordén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.