Tränaren ska ha våldtagit pojkarna vid totalt åtta tillfällen och övergreppen beskrivs som grova. Foto: Arkivfoto: TT

Tränare misstänks ha våldtagit unga pojkar i fotbollslag

Uppdaterad
Publicerad

En fotbollstränare i en Stockholmsklubb misstänks för flera grova våldtäkter mot tre pojkar som spelar i hans lag, det skriver Expressen på sin hemsida.

Fotbollstränaren nekar till brotten som enligt åklagaren har skett mellan 2015 och 2016. Enligt Expressen rör det sig om tre pojkar som är födda mellan 2002 och 2006. Tränaren ska ha våldtagit pojkarna vid totalt åtta tillfällen. Övergreppen beskrivs som grova då fotbollstränaren ska ha använt våld för att tvinga till sig sex.

I stämningsansökan står det att:

”Brottet är att anse som grovt med hänsyn till målsägandens ringa ålder, då NN brukat våld och hot om våld samt då gärningen inneburit fysisk smärta för målsäganden.”

I bevisningen finns dna-spår från pojkarnas underkläder.

Ola Salomonsson är målsägarbiträde till en av de utsatta pojkarna. På frågan om hur pojken mår säger Salomonsson till Expressen:

– Det är som det ofta är när barn drabbas av sådant här. Han mår inte bra.

Rättegång pågår

Rättegången mot fotbollstränaren pågår för närvarande i Solna tingsrätt. Förhandlingarna hålls bakom stängda dörrar och kommer att fortsätta nästa vecka.

– Vi har en bra bit kvar. Hittills har vi kört två fulla dagar med förhör och vi fortsätter på måndag, säger Ola Salomonsson till SVT Nyheter Stockholm.

Han fortsätter:

– På tisdag hoppas vi att vi kan gå vidare med annan bevisning.

Den sista planerade dagen för rättegången är på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.