Polisens avspärrningar av området i Barkaby där en man hittats skadad efter en skottlossning. Foto: Janne Åkesson / Swepix

Ytterligare två gripna efter mord på gängledare

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har anhållits misstänkta för inblandning i mordet på en man i Barkarby tidigare i september. Han sköts ihjäl på öppen gata. Ett dåd som polisen utreder som gängrelaterat. – Vi utesluter inte fler gripanden, säger en Magnus Osvald, utredningschef på enheten för grova brott.

Det var kvällen den 15 september som en man i 30-åldern hittades ihjälskjuten på en innergård i Barkarby. I går tisdag greps en man misstänkt för inblandning i mordet. Ytterligare två personer greps under onsdagsmorgonen på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord.

– Vi har anhållit totalt tre personer för delaktighet i mordet, de två som greps i morse är misstänkta för medhjälp till mord, säger åklagare Olof Calmvik, till SVT Nyheter Stockholm.

Omfattande utredning

Polisen arbetar efter teorin att dådet är gängrelaterat. Magnus Osvald, chef för utredningsroteln på Stockholmspolisen, utesluter inte fler gripanden.

Läs mer: En man skjuten till döds i Barkarby

– Vi har haft ett 10-tal poliser som oavbrutet arbetat med utredningen, säger han till SVT Nyheter Stockholm.

Mannen som sköts ihjäl är tidigare känd av polisen och ska ha haft en ledande roll i ett kriminellt nätverk. Åklagaren Olof Calmvik vill varken bekräfta eller dementera uppgiften att mordet är gängrelaterat.

– Jag kan inte uttala mig om det i nuläget eftersom vi befinner oss i ett väldigt känsligt läge i utredningen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.