Fyra män anhållna för novembermord

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män har nu enligt polisen anhållits misstänkta för mord i Akalla i nordvästra Stockholm.

Under tisdagen greps tre personer efter tillslag i Västerås och Uppsala.  Polisen sa då att fler gripanden kan bli aktuella inom kort och vid lunchtid på onsdagen kom besked om tat ytterligare en person nu är anhållen, skäligen misstänkt för mord.

Det var den 13 november förra året som en 25-årig man sköts till döds i Akalla. Vittnen hörde flera skott och såg personer springa från platsen.

Tidigare skäligen misstänkta

Männen var tidigare skäligen misstänkta för brottet men anhölls på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankegraden. Förhör med männen kommer att hållas de närmaste dagarna med försvarare närvarande.

På sin hemsida skriver polisen att det kan bli aktuellt med ytterligare gripanden inom kort.

Intern uppgörelse

– Vi har fått information från utredningen om vad som kan ligga bakom. Det kan vara en intern uppgörelse i en kriminell konstellation, säger vice chefsåklagare Fredrik Karlsson till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.