Johanna var med på tåget som utrymdes under tisdagkvällen. Foto: TT/Privat

Tunnelbana utrymd efter larm om inkastat föremål

Uppdaterad
Publicerad

Ett tunnelbanetåg har utrymts vid Fridhemsplan efter uppgifter om att en väska slängts in på tåget. Polisen vill ännu inte bekräfta varken om något slängts in, eller utifall någon kan vara skadad.

– Patrullen på plats har inte stött på några skadade, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Polisen är på plats och tåget har utrymts. Just nu pågår samtal med tunnelbaneföraren och resenärer för att ta reda på vad som hänt.

– Att det kastats in en väska är initiala uppgifter som ännu inte är bekräftade, säger Towe Hägg.

”Sprutade något rakt in i vagnen”

Johanna Hälleberg satt på tunnelbanans gröna linje, strax innan nio på tisdagkvällen, när en person sprayade in något i vagnen – precis innan dörrarna stängs.

– När vi rullar in på St Eriksplan så är det en man som sprutar något rakt in i vagnen, innan dörrarna stängs. Han som står precis vid dörrarna börjar hosta ordentligt, säger hon.

Personen hade på sig en luva, och precis när Johanna kollar ut genom fönstret ser hon hur hen stoppar något innanför jackan, som ser ut som en sprayflaska.

– Sedan börjar alla i vagnen hosta, säger Johanna Hälleberg.

”Gick inte att vara kvar där”

Johanna gick av vagnen, och berättar att det inte gick att vara kvar där. Istället går hon fram till chauffören och säger att han måste evakuera.

– Det är klart att det var obehagligt, samtidigt är jag glad att det inte var barn på tåget. Jag blev lite skärrad faktiskt och det stack i ögonen och kliade halsen på vägen hem, säger hon.

– Jag hoppas att de kan se på övervakningskameror eller något vem det var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.