Fyra anhållna efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer mellan 22 och 29 år, har anhållits, misstänkta för mordförsök, bekräftar Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

De anhållna misstänks nu för mordförsök efter att två personer i går kväll sköts på en krog i Skogås i södra Stockholm.

– Vilken del personerna har i det här har vi inte bestämt oss för, de är ännu inte förhörda. Om det är en eller flera personer som har skjutit ska vi försöka fastslå genom utredning, säger Kjell Lindgren.

Mord på restaurang i Skogås

Var, när och hur gripandena gjordes vill polisen inte kommentera. Han säger till ABC att förhör med de misstänkta har hållits under söndagseftermiddagen.

Två allvarligt skadade

Två personer vårdas med allvarliga skador, sedan ett antal personer öppnat eld inne på restaurangen i Skogås söder om Stockholm på lördagskvällen.

De två skottskadade personerna beskrivs fortsatt av polisen som allvarligt skadade och är kvar på sjukhus med polisbevakning.

Vilka sjukhus det handlar om är sekretessbelagt.

– Vi finns där av tre skäl. De har utsatts för ett allvarligt brott och vi vill förhöra dem så snart som möjligt. Vi vill också finnas till hands om det händer något i sjukhusbilden. Och så är det en trygghet för personalen som jobbar där, säger Kjell Lindgren.

TT: Finns det en hotbild mot männen i nuläget?

– Det är naturligt att vi finns i närheten när de har utsatts för ett grovt våldsbrott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på restaurang i Skogås

Mer i ämnet