Restaurangen utsattes för skottlossning Foto: Janne Åkesson

Två företag utsatta för skottlossning – polisen misstänker koppling

Uppdaterad
Publicerad

Rutorna till två olika affärsverksamheter fick sina fönsterrutor skottskadade, nu misstänker polisen att händelserna har koppling till varandra. 

Under fredagen har polisen arbetat med att säkra spår efter gärningsmän som skjutit mot en restaurangs fönster i Vasastan i centrala Stockholm. Restaurangen besköts när verksamheten var stängd och personalen upptäckte skadorna först morgonen efter. 

Utreder koppling

Ytterligare en affärsverksamhet utsattes för skottlossning och enligt uppgift till SVT Nyheter Stockholm så rör det sig om en frisörsalong i eller i närheten av Mall of Scandinavia i Solna. Polisen vill inte gå ut med om skott hörts vid köpcentret.

– Det är inte säkert att det var människor vid platsen just då, en person har upptäckt ett hål i rutan på morgonen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Enligt polisen finns det ett gemensamt ägarförhållande i båda affärsverksamheterna, därför utreds nu händelserna gemensamt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.