Två knivhuggna efter bråk vid Sergels torg

Uppdaterad
Publicerad

Två män har knivhuggits i samband med ett bråk mellan ungdomar i centrala Stockholm. Under natten pågick ett stort sökpådrag efter flera gärningsmän och omkring 15 poliser arbetade med händelsen på plats.

Två personer vårdas på sjukhus efter att de blivit knivskurna på Sergels torg i Stockholm under fredagkvällen. De skadade ska enligt polisen vara män i 20-års åldern.

– Det finns alltid spår att gå på. Vi har spärrat av en brottsplats och bevakar den, sa Sylvia Oldin, vakthavande befäl, polisregion Stockholm under fredagskvällen.

De knivskadade fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart men personerna ska enligt polisen ha varit vid medvetande när de lämnade platsen.

Händelsen inträffade sent på fredagskvällen, och polisen larmades vid halv tolv-tiden om bråk nära Sergels torg. Strax före klockan 01.00 var det fortfarande inte klarlagt hur många som varit inblandade i bråket, enligt polisen.

– Jag tror att det åtminstone varit fyra personer, och av dessa är det som sagt två som skadats, säger Sylvia Oldin till SVT Nyheter.

Vidare beskriver hon de inblandade som tonåringar, men har i nuläget inga uppgifter om vilka åldrar de inblandade är i. Polisen har inte gripit några misstänkta gärningsmän, men har inlett en sökinsats och jobbar med att förhöra vittnen.

En förundersökning gällande mord har inletts, och området där knivskärningen ägde rum spärrades av för teknisk undersökning. Under lördagseftermiddagen hade ingen ännu gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.