Två tjejer misshandlades av 20 killar

Uppdaterad
Publicerad

Två flickor överfölls och misshandlades grovt av ett stort gäng killar i Södertälje förra helgen. Tack vare att några förbipasserande ingrep räddades flickornas liv.

En blodpöl syns ännu i gångtunneln i Södertälje där Sara, Anna och Annas pojkvän överfölls i helgen. De har fortfarande ont och är rädda och vill inte framträda med sina ansikten eller riktiga namn.

Som så många gånger förr började allt med en snabb ordväxling.

-När han inte fick min uppmärksamhet skrek han ”jävla svennehora” efter mig. Då svarade jag ”håll käften, jävla svartskalle”. Då var de sex stycken. Men när jag vänder mig om efter en liten stund är de 20-25 stycken, berättar hon.

Hamnar på marken

Sedan går allt väldigt snabbt. Anna ramlar ned på marken och när hon tittar upp ser hon minst sex fötter som står framför henne och stampar.

-Jag känner hur jag får sparkar i bröstet och huvudet. Sedan minns jag inte mer för jag svimmar av, berättar hon.

Även Sara blir misshandlad med sparkar och slag och hamnar på marken

Förbipasserande ingrep

Men sex unga män som var på väg förbi såg misshandeln och ingrep, trots att de såg det var runt 20 stycken i gänget, vissa med knogjärn

-Deras stora civilkurage blev hennes räddning, säger polisintendent Lars Sjögren.

När polisen kom till platsen hade gänget försvunnit. Sex av de ungdomar som var kvar fick föras till sjukhus med bland annat knäckt näsben och hjärnskakning.

Ingen har ännu gripits, men polisen säger att flera personer har pekats ut ska tas in till förhör.

”Kunde hänt var som helst”

Södertälje har haft stora problem med ungdomsbrott. För tre år sedan besköts polishuset efter storbråk i stadsdelen Ronna.

-Men det här är ingen vardagsmat för oss. Det har blivit mycket lugnare att vistas i Södertälje i dag än det var ett par tre år sedan. Det här kunde ha hänt var som helst, säger polisintendent Lars Sjögren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.