Foto: Hasse Holmberg / Scanpix/ TT

Två väpnade rån i västra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har trängt sig in i en lägenhet i Kista och fått med sig bland annat nycklarna till en Land Rover. Och inom en halvtimme blev en bilägare i Akalla rånad på sin bil under pistolhot.

Två bilstölder inom loppet av en halvtimme har rapporterats i västra Stockholm sent på tisdagseftermiddagen.

Klockan 17.13 larmades polisen till en bostad i Kista där två personer ringt på i en lägenhet. När dörren öppnades har personerna tryckt sig in i lägenheten och tvingat till sig diverse gods och nycklarna till en Land Rover. Det skriver polisen på sin hemsida.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har personerna fått med sig kontanter och smycken till ett värde av cirka 200 000 kronor. Gärningsmännen har sedan lämnat platsen i okänd riktning. Den rånade personen skadades inte fysiskt.

Pistolhot i Akalla

Klockan 17.42 blev en bilägare i Akalla hotad med ett pistolliknande föremål när hen skulle flytta sin bil. Rånaren var enligt polisen ensam, maskerad och mörkt klädd. Gärningspersonen lämnade platsen i riktning mot Husbybadet.

Förundersökningar gällande grovt rån är inledda angående båda incidenterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.