Polisen sköt flera varningsskott efter rånarna. Foto: Janne Åkesson Swepix

Väpnat rån i Kista Galleria

Uppdaterad
Publicerad

Två maskerade och beväpnade personer slog till mot en telefonbutik i Kista centrum på tisdagskvällen. I jakt på gärningsmännen öppnade polisen eld mot rånarna.

Det var vid 19:50 på tisdagen som två maskerade och beväpnade rånare gick in i telefonbutiken i Kista Centrum och hotade personalen med ett pistolliknande föremål.

Flydde genom bakdörr

Polispatrullen som redan befann sig i gallerian kunde snabbt ta sig till det pågående rånet. Rånarna sprang då ut från butiken via en bakdörr, tätt förföljda av polisen som också avlossade skott mot rånarna. Ingen skadades i samband med rånet. En gärningsman kunde gripas. 

En förundersökning om försök till grovt rån har inletts och nu går polisen igenom övervakningskameror och förhör vittnen.

– Nu försöker vi spåra personen på flyende fot, vi förhör personalen som utsattes för rånet och vi gör en inre spaning där vi kollar upp om den gripne är tidigare känd av polisen och så vidare, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen. 

Polisen genomför också en teknisk undersökning på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.