Vid lunchtid blev elektronikbutik i Sickla rånad av två maskerade personer. Foto: Stefan Johansson

Väpnat rån i Sickla – stort polispådrag

Uppdaterad
Publicerad

Polisen letar efter minst två gärningsmän efter ett rån mot en elektronikbutik i Sickla.

Minst två beväpnade och maskerade personer har rånat en elektronikbutik i Sickla öster om Stockholm. Larmet om rånet kom vid 12-tiden på onsdagen. Rånarna fick med sig varor från butiken och flydde från platsen i en röd bil.

– Vittnen har uppgett att en av rånarna hade ett föremål som de uppfattade som en pistol, den andra hade någon form av annat tillhygge , säger Eva Nilsson Stockholmspolisens presstalesperson.

Personalen chockades

Många polispatruller är på plats för att prata med vittnen och den utsatta personalen.

– Vi har poliser på plats som har förhört personalen som är chockad, säger Eva Nilsson.

– Jag tror vi kommer hålla stängt resten av dagen, säger Jessica Wallin, kommunikationsansvarig på Elgiganten.

Tappade tjuvgods efter vägen

Enligt polisen så har rånarna har tappat gods efter flyktvägen och den misstänkta flyktbilen hittades kort efter rånet vid närliggande Hellasgården.

– Ingen person är gripen. Vi har haft spårhundar på plats som har sökt vid flyktbilen. Troligtvis har gärningsmännen bytt fordon. Nu väntar vi på att polisens tekniker ska komma till både Sickla och Hellasgården, avslutar Eva Nilsson.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.