Foto: Stefan Johansson

Två gripna efter rånet i Sollentuna

Uppdaterad
Publicerad

Flera gärningsmän har rånat elektronikkedja i Häggvik i Sollentuna. Fotanglar har slängts ut längs vägen för att stoppa polisen. Två personer har gripits misstänka för delaktighet i rånet.

Det var vid 11:20 som tre svartmaskerade rånare slog till mot El-giganten i Häggvik i Sollentuna. De var beväpnade med kofot och pistolliknande föremål. Det var personalen som larmade polisen.

Efter rånet flydde de i en vit personbil och slängde även ut fotanglar längs vägen för att stoppa polisen. Enligt polisen hittades fotanglar på flera gator. Det finns inga uppgifter om att fordon fått punktering.

– Det verkar som att polisen just nu letar efter en metallic-grön bil. Rånarna ska ha används sig av två bilar. Det är lugnt vid platsen just nu, personalen från varuhuset har gått ut och polisen är på jakt efter de som slängt ut fotanglarna, säger Stefan Johansson, Blåljusfotograf.

Två personer gripna

Vid 14:55 kunde två personer gripas misstänkta för delaktighet i rånet genom att ”ha hanterat fotanglar”.

– Efter vittnesmål om att de har sett ett fordon, där några personer slängt ut fotanglar längs vägen kunde vi stoppa den metallica-gröna bilen och gripa två person. Det gick lugnt till och de misstänks för medhjälp till rånet, säger Sven-Erik Olsson, polisens presstalesperson i Stockholm.

Flera personer blev hotade

Ett tiotal i personalen blev vittnen till rånet och flera blev hotade av gärningsmännen, som tvingade till sig mobiltelefoner som stoppades i gröna plastsäckar. Ingen har kommit till skada under själva rånet.

– Det rubriceras som grovt rån och det tyder på att man fått med sig saker. Det är någon som har chockats, men ingen har skadats, säger Sven-Erik Olsson.

Efter drygt en halvtimma hittade polisen flyktbilen övergiven. Polisen kan nu bekräfta för SVT Nyheter Stockholm om att de misstänker en metallic-grön bil som medhjälpare. En polishelikopter försökte spåra gärningsmännen.

– Det finns uppgifter som tyder på att fler är inblandade som kastat de här fotanglarna, eftersom rånarna rymde med en vit bil så finns det misstankar om att en metallic-grön bil kan vara de som slängt ut fotanglarna, men det är för tidigt att säga något exakt, säger Sven-Erik Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.