Vargtiken som nu är skjuten fångades på bild av en naturfotograf i somras. Foto: Petter Rybäck

Vargskytt misstänkt för brott

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare när det kom fram att vargtiken i Sjundareviret blivit skjuten var skytten inte misstänkt för brott, men nu har polis och åklagare beslutat att inleda en förundersökning.

Vargen sköts igår, skytten sade att vargtiken hade anfallit hans hund och länsstyrelsen gick ut och berättade att de inte misstänkte något brott, eftersom man har rätt att skydda boskap och hundar vid rovdjursangrepp.

Men polis och åklagare ser saken på annat vis. Enligt källor till tidningen Svensk Jakt ska polisen under kvällen ha gjort en husrannsakan hos skytten. Men det vill inte Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström bekräfta för SVT.

Vargarna i Sjundareviret

– Det får du fråga åklagaren om. 

Mannen som sköt vargen är nu misstänkt för grovt jaktbrott.

– Jag kan bekräfta att en förunderöskning om misstänkt grovt jaktbrott har inletts. Men det är också allt jag kan säga i nuläget, säger Lars Byström.

Länsstyrelsen kände inte till att polisen tänkt annorlunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet