Ygeman efter polisnattpasset: ”Nästa gång blir det i helgpass i förorten”

Uppdaterad
Publicerad

Anders Ygeman deltog i ett nattpass med polisen på Södermalm. Enligt honom så lär det bli fler pass framöver.

Det var vid åttatiden igår kväll som inrikesministern Anders Ygeman följde med södermalmpoliserna Victor Adolf och Johan Sävström på ett nattpass som varade ända fram till klockan två på natten. Det här är inte första gången som inrikesministern på eget bevåg följt med poliser på olika skift.

– Det var bra att få en inblick i den polisiära vardagen och jag har åkt på flera ställen i Sverige inklusive Stockholm och när kalender tillåter så vill jag gärna göra dessa typer av aktiviteter, säger Anders Ygeman.

Men varför blev det just Södermalmpolisen?

– Jag ville träffa polisen i Södermalm för att de är en av de som är mest aktiva på sociala medier och själva beskriver den polisiära vardagen och därför tyckte jag att det var extra intressant och se deras vardag på plats.

Biljakt på Söder

Under kvällen fick inrikesministern vara med om en hel del. Det var bland annat en biljakt efter en röd Ferrari på ringvägen i Södermalm och ett avstyrt bråk på McDonalds vid centralen.

– Det var ett rätt talande pass en tisdagskväll i Stockholm. Ganska mycket tid gick åt att ta hand om berusade personer och personer som bråkat.

Nästa pass i förorten

Blir det fler polispass framöver?

– Absolut, nästa gång får det bli ett helgpass i förorten, säger Anders Ygeman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.