Kommunalrådet Peter Johansson kommenterar morden och skjutningarna i Kristianstad. Foto: Henrik Nordell

Tredje mordet på två månader – Kommunalrådet: ”Oerhört tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta mordet på Långebrogatan var det tredje på kort tid i Kristianstad. Enligt kommunalrådet Peter Johansson (M) arbetar kommunen långsiktigt för att minska kriminaliteten och öka tryggheten igen.

– Det är oerhört tragiskt att det sker den typen av kriminalitet i vår kommun, säger Peter Johansson, efter mordet på måndagskvällen.

Totalt tre mord utreds nu av polisen i Kristianstad. I början av december hittades en kvinna död i Tollarp. Den 19 december blev en man skjuten på Gamlegården och den 27 januari sköts en man i bostadsområdet Långebro.

-  Vi har ett nära samarbete med polisen med utbyte av information och utifrån det vi vet just nu så behöver allmänheten inte känna sig oroliga, säger Andreas Poppius, säkerhetschef på Kristianstad kommun.

Sex partier bakom åtgärdsplan

Kommunens arbete är främst förebyggande och sedan tidigare har sex av de politiska partierna kommit överens om en rad åtgärder för ökad trygghet. Det finns bland annat förslag på fler ordningsvakter, fler trygghetskameror och insatser för att ge ungdomar en sysselsättning.

– Kommunens roll är förebyggande, det är polisen som utreder och brottsbekämpar. Vi har ett gott samarbete med polisen just nu, säger Peter Johansson.

Hör kommunalrådets kommentar i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.