Sönderslaget kontor i Flogsta. Bilden har tidigare publicerats av Ergo. Foto: Christopher Hollmann

2000 studentbostäder hotas efter sabotage

Uppdaterad
Publicerad

Upprepat sabotage och klotter kring Flogsta har fått fastighetsägaren att reagera. Nu hotar man att göra om 2.000 studentbostäder till vanliga lägenheter.

Det är tidningen Ergo som rapporterat om händelserna i Flogsta. I tisdags förra veckan möttes fastighetsägaren Heimstadens personal av krossade fönster och ett budskap sprejat på väggarna: ”Höjer ni hyran sänker vi er”. Natten till torsdag var det dags igen då ytterligare sabotage på kontoret gjorts.

Nedsprejad fasad. Bilden har tidigare publicerats av Ergo. Foto: Christopher Hollmann
Studentbostäderna i Flogsta

”Korkad”

Heimstaden har nu satt bevakning på lokalen dygnet runt.

– Det är beklagligt att vuxna människor saboterar egendom. Sådana här saker påverkar hyran, det är svårt att förstå hur man kan vara så korkad, säger Pontus Rode, senior investment manager på Heimstaden till Ergo.

Läs mer: Hyresgäster i Flogsta har tröttnat

Läs mer: Hyresgästföreningen: Heimstaden skickar bluffakturor

Nu ser man över om man kan kan ombilda cirka 2.000 studentbostäder i området till vanliga lägenheter för att få bukt med sabotaget. Enligt Pontus Rode är det något som tidigare varit uppe till diskussion men som nu intensifierats.

– Vi kan inte ha det så att personalen inte är trygg på sin arbetsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentbostäderna i Flogsta

Mer i ämnet