50 personer letar efter försvunna kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

Hemvärnet, räddningstjänsten och polisen letar intensivt efter kvinna i 60-årsåldern från Enköping som varit borta sedan i tisdags.

Tjugo poliser och trettio personer från hemvärnet letar just nu längs Enköpingsån efter den försvunna kvinnan. Dessutom är räddningstjänsten inkallad med båt för att leta i vattnet.

– Det sista ögonvittnet, en man som känner kvinnan, såg henne gå i riktning mot Bredsand från centrala Enköping. Det var vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen. Därefter har vi inga ledtrådar om vart hon tagit vägen, säger vakthanvande Kenneth Sundin vid polisen.

Försvunnen Enköping

Finns det något som tyder på att hon utsatts för brott?

– Vi har såklart även jobbat utifrån den teorin men för tillfället ligger det spåret nere. Ingenting vi har fått reda på tyder på att något brott ligger bakom hennes försvinnande, men det här är ju ett pågående skede. Vi vet helt enkelt inte vad som har hänt kvinnan, säger Kenneth Sundin.

Även hundförare är på plats och söker i båda öppet landskap och i skog.

Uppsalapolisen uppger under torsdagskvällen att sökinsatsen väntas fortsätta tiills det blir mörkt.  

– Vi har kört för fullt med hundar, patruller och helikoptrar hela dagen. Vi kommer att fortsätta i morgon med oförminskad styrka, säger Henrik Öhman, vakthavande befal vid Polisen i Uppsala.

Missing people inkopplade

Under onsdagskvällen var även organisationen Missing People engagerade i letandet, men utan resultat. Organisationen valde också att under torsdagseftermiddagen dra igång ytterligare ett sök. Vid 14:30-tiden hade ett tjugotal personer hade samlats i centrala Enköping för att påbörja en insats i staden, men även i väst och söder om centrum.

– Polisen söker mer söderut ned mot Bredsand. Vi vill inte störa dem, och har i dialog med dem bestämt våra söksegment, säger Anneli Dimander på Missing People.

Söket är menat att pågå så länge som möjligt.

– Så länge orken finns och att frivilliga tillkommer så håller vi igång. Däremot är det svårt att söka i mörker, bland annat så måste vi söka om områden som vi sökte av igår. Detta för att det var mörkt och vi kan ha missat något, säger Anneli Dimander.

Försvann i tisdags

Kvinnan lämnade sin bostad klockan halv elva på tisdagsförmiddagen. Hon anmäldes försvunnen då hon inte kommit hem vid sextiden samma kväll. Kvinnan är i sextioårsåldern och har vitt axellångt hår, glasögon och ska ha varit klädd i en grönsvart regnjacka, blå jeans och svarta promenadskor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen Enköping

Mer i ämnet