• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Alliansen och MP bildar styre i Håbo

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna har beslutat att bilda en allians tillsammans med Miljöpartiet i Håbo kommun.

Partierna har tillsammans 18 av 41 mandat i kommunfullmäktige. De konstaterar i ett pressmeddelande att det finns en ”värdemässig samsyn på hur kommunen kan utvecklas”.

Företrädare för partierna säger att det finns en insikt om vikten av en sund och uthållig kommunal ekonomi, och fortsätter:

”Särskild vikt kommer att läggas på att skapa förutsättningar för ökat byggande i kommunen, dels för att tillgodose behovet av bostäder men också för att göra nya företagsetableringar möjliga”, skriver de i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Efter valet 2014 – SVT Uppland

Mer i ämnet