”Martin” om hur han spenderar sina dagar i kylan i Uppsala. Foto: Bertil Ericson/TT

Allt fler unga söker sig till Stadsmissionen

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler ungdomar med missbruksproblem söker sig till Stadsmissionens sociala verksamhet, rapporterar P4 Uppland. Därför föreslås nu att man öppnar en ”Minimaria” i Uppsala.

Medarbetare på Mikaelsgården i Uppsala ser att allt fler unga söker sig till deras sociala verksamhet, dit många hemlösa och missbrukare går. 

– Det är väldigt stor skillnad senaste året jämfört med hur det har varit tidigare. Vi har inte nått unga människor på det sätt som vi gör i dag, säger Stadsmissionens chef Margareta Svensson Paras till P4 Uppland.

Vill ha en ”Minimaria”

I Region Uppsala finns en styrgrupp för missbruksfrågor. Den föreslår nu att en ”Minimaria” öppnas, alltså en mottagning som Maria ungdom i Stockholm.

– Mottagningarna ska ha personal både från regionen och från kommunens socialtjänst. Det blir en samordnad insats, säger Kjell Haglund (V) som har arbetat i styrgruppen, till radiokanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.