Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En hotfull person med pistol har klivit in på en restaurang i Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Skottlossning på restaurang i Uppsala – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade på en restaurang i centrala Uppsala vid 17-tiden på onsdagen. En person är anhållen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Enligt polisen ska den misstänkte personen haft med sig någon form av pistol in på restaurangen. Efter en teknisk undersökning kunde polisen vid 21-tiden på onsdagskvällen bekräfta att ett skott avlossats.

Brottsrubriceringen är försök till mord samt grovt vapenbrott.

Blåljus

Polisen kan i nuläget inte säga något om motiv eller om händelsen har någon koppling till höstens våldsvåg.

Skott mot person

– Vi har hållit en rad förhör och det är naturligtvis ett spår vi måste titta på, men det är för tidigt att säga något i nuläget, säger Roland Komaromi, presstalesperson på Polisen.

Ingen person ska ha kommit till skada, men skotten ska ha varit riktade mot en specifik person.

– Det var en yngre man som kom in på restaurangen och avlossade ett skott mot en person. Mannen är nu anhållen, men han är inte känd av polisen sedan tidigare för likartad brottslighet, säger åklagare Ulrika Modin till SVT på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blåljus

Mer i ämnet