Bil voltade flera gånger och körde in i bergvägg

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna skadades allvarligt sedan hennes bil voltat flera varv, kört in i en bergvägg och fattat eld. Olyckan inträffade vid 17-tiden på lördagen.

Kvinnan fördes Akademiska sjukhuset i Uppsala efter en allvarlig trafikolycka på E4 i höjd med Månkarbo-avfarten i Tierps kommun.

Strax efter klockan 17 fick polisen larm om att en bil voltat flera gånger, krockat med en bergvägg och sedan fattat eld. Den brinnande bilen hamnade på sidan av vägen vilket gjorde att gräs runt omkring började brinna.

– Man ska ha fått ur en person ur bilen, personen ska vara transporterad till Akademiska med helikopter, sade Daniel Ågren, RLC-befäl, polisen region Mitt.

Långa köer under stopp

Under en dryg halvtimme var vägen i södergående riktning avstängd. Enligt polisen var köerna under tiden långa.

Enligt Akademiska sjukhuset var den skadade en kvinna i 50-årsåldern. När hon kom in till sjukhuset var hennes tillstånd allvarligt men stabilt. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.