Foto: TT

Billigare pendling för Bålstabor

Uppdaterad
Publicerad

Bålstatillägget tas bort och det blir billigare för dig som pendlar mellan Bålsta och Stockholm efter nyår. Men dyrare att pendla från Uppsala.

Tilläggsavgiften för att resa med SL:s pendeltåg till Bålsta slopas. Det väntas Trafiknämnden i Stockholms län besluta vid sammanträdet 27 september, skriver Landstinget i Uppsala i ett pressmeddelande.

I dag kostar en 30-dagarsbiljett med Bålstatillägg 1160 kr. Efter 9 januari 2017 sänks priset till 830 kr. För den som behöver resa vidare inom Bålsta kommer att behöva lösa UL:s tätortsbiljett för Bålsta.

– Samtidigt som priset för tågresan blir lägre så slopas också giltigheten för SL-biljetter på busstrafiken i Håbo kommun. Det innebär att den som behöver SL och tätortsbiljett för Bålsta betalar 10 kr mer än dagens SL-biljett med Bålstatillägg, skriver Bertil Kinnunen (S), ordförande kollektivtrafiknämnden i  Uppsala.

Dyrare för uppsalapendlare

För pendlare med andra destinationer i Uppsala län behöver ha en UL/SL biljett som från 9 januari 2017 kostar 1 530 kr. En höjning med 80 kronor per månad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.