Foto: TT

Bresserännet blir av – i kortare version

Publicerad

Skridskoloppet Bresserännet skulle ursprungligen ha gått av stapeln den 19 februari, men ställdes in på grund av tövädret. På söndag får åkarna en ny chans.

Bresserännet kommer att pågå mellan klockan 11 och 14 på söndag i Bredsand. Det blir dock en förenklad bana som åkarna kommer att skrinna på.

– Banan är på 2,5 kilometer. Plogförhållandena gör tyvärr att vi inte kan göra den längre, säger Sören Carlsson, ordförande i samarbetsorganisation för Enköpingsklassikern.

Banan är i vanliga fall omkring åtta kilometer lång, men under helgen då loppet egentligen skulle köras fanns det inga banmarkeringar kvar.

– Det fanns upp till tio centimeter vatten på banan, så det hade inte varit schysst mot åkarna att köra, säger Sören Carlsson.

Förra året ställdes Bresserännet in och i år tvingades även Vikingarännet att skjuta upp starten.

Har ni funderat på att ändra datumet för loppet?

– Svensk vinter är inte vad den har varit så det är inte så lätt att hitta lämpliga tider. Tidigare under vintern finns det oftast inte is, säger Sören Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.