Bygget av nya Studenternas igång

Publicerad

Arbetet med renoveringen av Studenternas har satt igång. Initialt förväntas förberedelserna inför allsvenskt spel prioriteras. Men på sikt ska den nya arenan vara på plats, en arena med mellan 8.000 och 15.000 åskådare beroende på event.

Nu har arbetet med nya Studenternas börjat. Till att börja med väntas en del träd fällas. Arbetet pågår på i stort sett hela Studenternas.

Samtidigt byggs en ny entré för bortafans och söderläktaren kompletteras inför den allsvenska starten i vår. Det ska vara klart till Sirius första hemmamatch i Allsvenskan den 9 april. Entrén byggs mellan arenan och isarna mot Ulleråkersvägen.

I sommar ska den norra läktaren kompletteras och efter sommaren startar bygget av den nya fotbollsarenan. Den ska stå helt klar år 2020.

Den nya arenan kommer kunna ta emot 8.000 till 15.000 åskådare beroende på event. Invigning planeras till nyårsafton 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.