Arkivbild. Isen utanför Fjällnora. Foto: SVT

Det här händer på sportlovet

Uppdaterad
Publicerad

Vildmarksdag, slottssafari och futsalsturnering är några av en mängd aktiviteter som arrangeras i Uppsala län under sportlovet. Här får du ett axplock och länkar till några aktiviteter.

Enköpings kommun

I Enköping kan man prova på att teckna serier med Mirelle Eriksson som vann Uppsala Comix serietävling 2015. Örsundsbro IK ser till att man kan få prova på volleyboll. Ungdomsgårdarna kommunen gör en gemensam utflykt till Skattmansö.

Sportlovsaktiviteter i Enköpings kommun

Heby kommun

Den som är sugen på våfflor kan ta sig till Minken i Morgongåva eller till Harbo där det också blir bingo. Ungdomsgårdarna i Heby och Tärnsjö arrangerar en vildmarksdag i Ingboviken i Östa. Högläsning av Harry Potter blir det i lägereldens sken i både Heby och Östervåla.

Sportlovsaktiviteter i Heby kommun

Håbo kommun

Skoklosters slott är öppet hela veckan med slottssafari och historisk klädprovning. Barn som vill lära sig att programmera kan gå på Barnhack på biblioteket i Bålsta. Där kan man också prova på bokmärkestillverkning.

Sportlovsaktiviteter i Håbo kommun

Knivsta kommun

På Knivstas bibliotek kan man bland annat gå på trolleri-workshop och sagorollspel. I Alsike blir det LAN och filmmaraton. Den som gillar att dansa kan prova på att skapa egna danser på Kulturskolan i Knivsta.

Sportlovskativiteter i Knivsta kommun

Tierps kommun

Aspenbadet i Tierp erbjuder dagligen flera olika aktiviteter, såsom skattjakt, hinderbana och livräddning. Den som vill testa judo kan göra det i dojon på Grevegatan. I Hållnäs församlingshem i Edvalla utlovas något för alla åldrar under tisdagen.

Sportlovsaktiviteter i Tierps kommun

Uppsala kommun

På Biotopia kan man bygga en fågelholk och även måla den. I Fjällnora blir det kvällsåkning på Trehörningen i skenet av facklor och marshaller. På Gamla Uppsala museum utlovas aktiviteter med en historisk tvist. På Uppsala stadsteater arrangeras ett teaterläger som utmynnar i en föreställning för vänner och familj.

Sportlovsaktiviteter i Uppsala kommun

Älvkarleby kommun

Sportlovet i Älvkarleby infaller först nästa vecka. I Bultbostugan kan man bland annat åka ”hoijakka”. Det finns gott om olika sportaktiviteter runtom i kommunen, såsom golf, tennis och bandy. På biblioteket i Skutskär blir det skrivarverkstad med skräcktema.

Sportlovsaktiviteter i Älvkarleby kommun

Östhammars kommun

Små barn kan gå på teater i Alunda bibliotek. I Frösåkerhallen i Östhammar arrangeras en futsalsturnering för högstadieelever. På fritidsgården Unkan i Österbybruk kan man spela biljard och pingis.

Sportlovsaktiviteter i Östhammars kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.