Avspärrat i Stenhagen efter uppgifter om skottlossning. Foto: Utryckning Uppsala

Dödsskjutning kan ha varit hämndaktion

Uppdaterad
Publicerad

Två personer sköts i Västerås under fredagen – ett par timmar senare dödades en man i 30-årsåldern i Uppsala. De två skottlossningarna skulle kunna vara sammankopplade, enligt polisen.

Ingen misstänkt har gripits efter dödsskjutningen i Uppsala. En man hittades skadad utomhus vid 18-tiden på fredagskvällen och fördes till sjukhus där han förklarades avliden.

Polisen har hållit ett antal förhör men bara fått knapphändig information om händelsen.

Mordet i Stenhagen

LÄS MER: Man skjuten till döds i Stenhagen

– Vi har kommit i kontakt med ett antal personer som inte är särskilt villiga att berätta vad de vet, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

Polisen utesluter inte att det rör sig om en hämndaktion, men det behöver inte nödvändigtvis vara skjutningarna i Västerås som orsakat vedergällningen.

Polisen: Utesluter inte uppgörelse

– Vi tittar även på andra skjutningar som har varit i Stockholm och på andra orter söderut. Vi utesluter inte att det handlar om någon form av uppgörelse, säger Christer Nordström.

LÄS MER: Skottlossning i Västerås – två personer skjutna

Det finns vittnesuppgifter om att flera bilar kört ifrån platsen för dödsskjutningen strax efter att den inträffade, men polisen har inte lyckats identifiera fordonen.

Tidigare under dagen skottskadades två personer i Västerås. Inte heller i det fallet har någon misstänkt gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Stenhagen

Mer i ämnet